Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Με μια συναυλία στο Μπέρμινγχαμ οι Black Sabbath αποχαιρέτισαν για πάντα το κοινό τους

Οι Black Sabbath, το θρυλικό συγκρότημα που θεωρείται ότι "ανακάλυψε" τη μουσική χέβι μέταλ, έδωσαν την τελευταία συναυλία τους. Η συναυλία, η οποία
διήρκεσε δύο ώρες, δόθηκε στον συναυλιακό χώρο 16.000 καθισμάτων NEC Arena στο Μπέρμινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, στην πόλη όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1968.

Οι βετεράνοι μουσικοί έπαιξαν 15 τραγούδια τους και έκλεισαν με την πρώτη επιτυχία τους του 1970, το τραγούδι Paranoid.



 Ο 68χρονος πια τραγουδιστής τους Όζι Όζμπορν ευχαρίστησε από σκηνής τους θαυμαστές του συγκροτήματος για τις περίπου πέντε δεκαετίες υποστήριξής τους.

Η περιοδεία των Black Sabbath με τίτλο The End Tour ξεκίνησε από τις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο και έκανε 81 σταθμούς σε όλο τον κόσμο σε Αυστραλία, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική καταλήγοντας με δύο εμφανίσεις στο Μπέρμινγχαμ.

Oι Black Sabbath σχηματίστηκαν το 1968 από τον Όζμπορν, τον κιθαρίστα Τόνι Αϊόμι, τον μπασίστα Γκίζερ Μπάτλερ και τον ντράμερ Μπιλ Γουόρντ.



Ενώ ο Όζμπορν έφυγε από το συγκρότημα το 1977 και αντικαταστάθηκε από τον Ρόνι Τζέιμς Ντίο των Rainbow, το 1997 το συγκρότημα απέκτησε και πάλι την αρχική του σύνθεση. Ο Γουόρντ δεν έπαιζε με την θρυλική μπάντα από το 2012 και οι Αϊόμι και Μπάτλερ είχαν μαζί τους στη σκηνή στις τελευταίες συναυλίες τον ντράμερ Τόμι Κλουφέτος και τον κιμπορντίστα Άνταμ Γουέικμαν.

Το τελευταίο τους τραγούδι μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, ενώ πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό καθώς το συγκρότημα έκανε την τελευταία του υπόκλιση και πόζαρε για την αποχαιρετιστήρια φωτογραφία μπροστά στο πλήθος θαυμαστών του.

"Σας ευχαριστώ, καληνύχτα,
σας ευχαριστώ πολύ", είπε ο Όζμπορν καθώς έφευγαν από τη σκηνή, ενώ ο Αϊόμι έκανε με το χέρι του το σήμα της επιτυχίας αποχαιρετώντας κι εκείνος τους θαυμαστές τους.

Μιλώντας στο BBC πριν από την τελευταία συναυλία, ο Όζμπορν είπε ότι αισθάνεται "έναν ανεμοστρόβιλο από συναισθήματα".



"Θυμάμαι να παίζω στην παμπ Crown στο Μπέρμινγχαμ και να σκέφτομαι 'Αυτό θα'ναι καλό για καμιά διετία - να πίνουμε μερικές μπύρες και να αυτοσχεδιάζουμε. Αλλά αυτή ήταν η αρχή για την πιο απίστευτη περιπέτεια που μπορεί κανείς να φανταστεί. Είχα την καλύτερη ζωή μέσα από αυτή' ", είπε.

Ο Όζμπορν διευκρίνισε ότι η αποχαιρετιστήρια συναυλία του συγκροτήματος θα είναι σίγουρα και η τελευταία του. "Αυτό είναι τελεσίδικο. Έκανε τον κύκλο του".



Όπως σημειώνει το BBC, στη συναυλία είχε συρρεύσει κόσμος ακόμα και από την Αυστραλία και την Ονδούρα και το κλίμα που επικρατούσε ήταν βαθιάς συγκίνησης.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου